En hurtig lille taleøvelse (en klassiker!), der giver eleverne mulighed for at rejse sig og gå rundt, er find én der….. Legen er rigtig god til sprogundervisning når der skal f.eks. skal trænes spørgeteknikker, men den kan også bruges som en gloseøvelse eller som en repetitionsøvelse af væsentlige begreber i andre fag. Eleverne får hver en seddel med et antal sætninger på, der alle starter med ’find én der…’. Sætningerne kan gøres færdig med ’kan spille klaver’, ’har en bror’, ’ved hvem der har skrevet Svinedrengen’, ’ved hvad man fejrer den 4. juli i USA’, ’kan nynne den amerikanske nationalmelodi’, ’kan forklare begrebet impressionisme’ og så videre. Hver elev har ca. 5 forskellige sætninger på sit papir og skal nu finde klassekammerater der kan de ting der står på sedlen. Så eleverne må altså gå rundt og spørge hinanden om de ved hvor Calgary ligger, eller om de har en bror. Når man har fundet en klassekammerat der lever op til sedlens krav, skriver man navnet på, og når hele sedlen er fyldt ud, må man sætte sig tilbage på sin plads. Dette skulle give en rar summen af stemmer i lokalet mens øvelsen står på, og du kan samle op ved at spørge hver elev hvem han/hun har fundet.
Du kan finde et eksempel på spillet lige til at downloade under materialer.