Tidligere i indlægget Interview forfatteren har jeg skrevet om det at lade eleverne stille spørgsmål til en forfatter hvorefter I på klassen ser et lille interview med forfatteren, enten fra Youtube eller fra dr.dk/gymnasium, og lytter efter om vedkommende besvarer elevernes spørgsmål.
Mangler du videoer til en sådan øvelse, eller har du bare lyst til at stille spørgsmål til andre end lige forfattere, som f.eks. Desmond Tutu, Condoleezza Rice, Stephen Hawking, Kofi Annan, Dalai Lama, diverse skuespillere, sangere eller sportsfolk, så kan du med fordel gå ind Times videoserie 10 Questions, som netop stiller 10 spørgsmål til kendte mennesker i et interview. Få eleverne til diskutere hvilke ti spørgsmål de ville have lyst til at stille personen, og hør derefter interviewet: Blev deres spørgsmål besvaret? Hvilke andre spørgsmål blev stillet, og hvorfor mon? Der er garanteret et interview med en person der ved noget om det emne I er i gang med lige nu.
Nu holder jeg jo meget af at se The Big Bang Theory, så interviewet med skuespilleren Jim Parsons var lige det der fandt vej til bloggen i dag.

Er det mere en tale der er knyttet til emnet, du leder efter, så husk American Rhetoric, hvor alle mulige og umulige engelsksprogede taler igennem tiderne er tilgængelige. Flere af dem har endda tilknyttet et video- eller lydklip.
I dansksproget øjemed må du endelig ikke glemme http://www.dansketaler.dk/

EP