Fup eller faktaTegn og gæt: To klassikere som altid kan bruges til et pifte en time op.
Til Fup eller fakta kan du f.eks. bruge http://www.did-you-knows.com/ som har en masse mere eller mindre interessante facts om f.eks. det engelske sprog. Del eleverne ind i hold, giv dem et spørgsmål der vedrører den interessante information, og det rigtige svar. To andre svarmuligheder finder eleverne så selv på inden de læser de nu i alt tre muligheder op for det/de konkurrerende hold, der nu skal gætte hvad der er fup, og hvad der er fakta.
Her kommer et eksempel (med et stykke information hentet fra førnævnte side):

What do the words angel, depth, eighth, month, ninth, orange, purple, scalp and twelfth have in common?

1: ______________________________________
2: No other words in the English language rhyme with them.
3:___________________________________________

Eller hvad med et spil Tegn og gæt i forbindelse med repetition? Men i stedet for spillets oprindelige ting og dyr kan det nu være f.eks. litteraturhistoriske perioder, analysemetoder, forfattere, værker osv. eleverne skal tegne (tak til Lotte!).

EP