Jeg har prøvet at lave Krydsord (også kendt som Scrabble) om til et spil om ordstilling og sætningskonstruktion. Del eleverne op i 2-4 hold pr. spilleplade (hav nogle Scrabble-plader klar eller lav dine egne: 15 x 15 felter med enkelte farvede felter der giver dobbelt/triple-ord-point eller dobbelt/triple-sætning-point). Hvert hold trækker 10 ord (i modsætnings til scabbles kun 7 bogstaver) fra bunken, og de skal nu på skift danne sætninger med de ord de har til rådighed. Ja, du kender jo reglerne. Det eneste der her er anderledes er at ALLE ord giver 1 point. Man må også gerne rykke med andres sætninger hvis man kan indføre et ord midt i en andens sætning så den stadig giver grammatisk mening, men dette kan kun lade sig gøre, så længe den del af sætningen man rykker på, er ’frit svævende’ og ikke bundet af andre sætninger som går på tværs. Jeg indrømmer blankt at jeg stadig ikke har haft tid til at afprøve denne version af Krydssætning. Jeg afprøvede en tidligere som ikke helt fungerede (lidt for mange ord, lidt for mange artikler og pronominer), og hvis du har forslag til hvordan spillet optimeres, så ved du hvor kommentarfeltet er.
Du finder ordene til et engelsk slag Krydssætning her.

EP