Et spil der især er godt til glosetræning og mundtlighed, men sandelig også til begrebstræning, er Alias. Som navnet antyder, er det et spil der handler om at finde synonymer eller forklare ord på en anden måde. Del eleverne ind i mindre grupper af 3-4, og giv dem en bunke sedler hvorpå du har skrevet de gloser eller begreber der skal forklares. Sedlerne placeres på bordet med tekstsiden nedad. Eleverne skiftes til at trække en seddel og forklare ordet for resten af gruppen. Det er forbudt at sige ordet, sige dele af ordet eller stave ordet. Til gengæld handler det om at forklare så meget som muligt omkring ordet at de andre deltagere kan gætte det. Den deltager der gætter ordet, får et point, og derefter er det hans tur til at trække en seddel og forklare det næste ord. Øvelsen bliver ved til der ikke er flere sedler.
Du kan finde et par eksempler på spillet under materialer. I det ene spil er der 8 engelske ord på et kort, og eleverne kan spille sammen to og to mod et andet par. Det gælder nu om på tid sammen med partneren at få forklaret og gættet så mange ord som muligt.
I det andet eksempel er der ganske enkelt skrevet en række ismer op, som klippes ud, vendes med tekstsiden nedad, og deltagerne skiftes nu til at trække en isme og forklare den indtil een af de andre deltagere gætter det.

EP